Nieuwe schooljaar feestelijk begonnen bij SISU met Funtraining

By on augustus 26, 2014

Zaterdagmorgen, 09.00 uur. De leden van de activiteitencommissie zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor de jaarlijkse zomerfuntraining bij SISU. Boodschappen zijn gedaan: 60 broodjes knakworst, ranja en chips. De opblaasbare attractie wordt opgehaald bij het verhuurbedrijf en de spelletjes worden uitgezet. Iets voor elven komen de pupillen de baan op lopen. Hoeveel deelnemers zullen er komen? Aangezien je je voor deze training niet hoeft aan te melden, en broertjes/zusjes, vriendjes/vriendinnetjes ook mee mogen komen is het voor de AC nog een verrassing.

Tijdens de warming-up, die wordt verzorgd door de pupillentrainers, blijkt dat er een grote opkomst is, wel 60 kinderen. Er worden al snel groepen gemaakt zodat we op tijd kunnen beginnen met het spelletjescircuit, want volgens buienradar gaat het om 12.15u nog even flink tekeer in de lucht. De kinderen doen verschillende vreemde, grappige en niet-alledaagse spelletjes zoals het gekleurde-sokken-spel, pingpong-estafette, autorace, en een soort tikspel waarbij je heel veel mag gillen. Iedereen vermaakt zich opperbest. Maar het allerleukste is natuurlijk de stormbaan. In wedstrijdvorm proberen de kinderen zo snel mogelijk de obstakels te trotseren. Dan wordt het behoorlijk donker in de lucht. We verzoeken de kinderen zo snel mogelijk naar de kantine te komen om daar te schuilen voor de aankomende hoosbui en het onweer. Met 60 kinderen zit de kantine al snel vol. Ouders helpen alle kinderen aan een stoel en de AC staat klaar met broodjes knakworst om de buik te vullen. Een aantal moeders helpt mee om zo snel mogelijk iedereen van een broodje en een beker ranja te voorzien. Fijn, deze extra hulp!

Na regen komt zonneschijn, een klein kwartiertje later schijnt het zonnetje weer en kunnen we het spelletjescircuit hervatten. De stormbaan wordt weer opgeblazen, en er is gelukkig nog genoeg tijd over voor de kinderen die er nog niet op zijn geweest. Omstreeks 13.30u komen de ouders om hun kinderen op te halen. De deelnemers krijgen nog een zakje chips, en kunnen vervolgens uitgeteld naar huis. Dan begint het opruimen voor de activiteitencommissie. Dankzij een goede samenwerking duurt het niet lang voor het veld weer leeg is en de kantine weer schoon. Nu kunnen ook de vrijwilligers en de AC naar huis, met een voldaan gevoel.

Pupillen bedankt voor jullie deelname, hopelijk zien we jullie bij de volgende activiteiten terug!

Lijkt je het leuk om ook vrijwilliger te worden bij de activiteitencommissie? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met de AC: ac@sisu.nl

Zie onder voor enkele foto’s… meer foto’s zijn hier te vinden

X