Clinic met Joost van Bennekom op hoog niveau

By on mei 24, 2014

Alle ingrediënten voor een geslaagde clinic waren vanochtend aanwezig. Veel pupillen, zonnig weer, enthousiast toekijkende ouders, concentratie en fanatisme bij de kinderen en uiteraard Joost!

 

Joost is voormalig Nederlands kampioen verspringen en tienkamp. Zijn PR op verspringen is 7,65 en op hoogspringen 2,11! Als tienkamper met discuswerpen, polsstokhoogspringen, verspringen, speerwerpen, 110 mtr horden, hoogspringen, kogel , 100, 400 en 1500 meter was hij eens 80 punten verwijderd van deelname aan de Olympische Spelen.

 

De warming-up van Joost was erg gevarieerd. De pupillen kregen allemaal nieuwe oefeningen. Hun lenigheid werd getest en de “roei-oefening” werd enthousiast beoefend. Er werd in twee groepen gewerkt. Terwijl Joost en Rik zich met een groep bezighielden met het hoogspringen kreeg de andere helft van de groep het onderdeel horden voorgeschoteld door de trainers.

De pupillen kregen diverse oefeningen gericht op het lopen van een bocht. Joost gaf uitleg over de afzet en de reden dat de spikepunten in de hak van de hoogspringspike zitten. De pupillen begonnen met een standsprong. Joost liet zien hoe het moest door uit stand over 1.40 te springen. De pupillen reageerden met een luid “Whooooow”. Daarna kwam de doorrol aan bod en ze zijn geëindigd met een echte sprong. In Jip en Janneketaal kregen de pupillen uitleg en tips en was er voldoende tijd voor vragen.

 

Natuurlijk werd er aan Joost gevraagd of hij het een keer voor wilde doen. De lat lag op 1,80. En wat gebeurde er….hij tikte de lat eraf! Hij gaf aan dat het met wat aanmoediging van de pupillen vast wel zou lukken en dat hij een tweede poging zou wagen. Met het aanlopen op ritmisch aanmoedigend geklap bleek er zelfs ruimte over. Bij de tweede groep herhaalde dit schouwspel zich. Dat kan toch geen toeval zijn;)

 

Na afloop wilde de jeugd natuurlijk graag met Joost op de foto wat een aantal leuke kiekjes opleverde. Iedereen kreeg een fotokaart wat uitmondde in een drukke signeersessie op de hoogspringmat.

 

Al met al een fantastische en leerzame ochtend voor de pupillen van SISU.

 

Joost en Rik, bedankt!

 

Awesome Flickr Gallery Error - Photoset not found

 

X