Spontane zomertraining

By on juli 10, 2014

Tijdens de schoolvakanties is er alleen op zaterdag training voor de pupillen. Afgelopen zaterdag tijdens de Open Twentse Pupillen Meerkamp ontstond het idee om woensdag een training in te plannen. Rik Hardon, voorzitter van AC Tion en vooral vader van Joan en daardoor begaan met de jeugd van SISU, wilde wel specifiek trainen op kogel en hoogspringen.

Hanny deed zaterdag nog snel een e-mail naar de ouders van de pupillen en er was voldoende aanmelding. Ja… je moet natuurlijk niet op vakantie gaan in je schoolvakantie! Je zou wel eens wat kunnen missen. Ongeveer 10 pupillen werkten een warming-up af en deden nog een startoefening. Met zo´n kleine groep heb je alle aandacht voor de individu bij kogel en toen… begon het te regenen. Gelukkig had iedereen net de drie-staps worp een paar keer geoefend. Tijdens de training zijn er zelfs onofficieel een paar PR’s gesneuveld. Dat belooft wat voor de volgende medaillewedstrijd!

We hoopten dat de regen niet zou doorzetten en zijn na het kogelstoten toch begonnen met de aanloop van het hoogspringen. Na drie pogingen was het weer de spelbreker, maar er was goed en aandachtig getraind op kogel.

X