Succesvolle actie “Probeer eens Atletiek” met mooie afsluiting

By on juni 24, 2014

‘Probeer eens atletiek’  was het motto voor een actie van Atletiek Vereniging SISU om de jeugd aan het bewegen te krijgen. Atletiek is goed voor de motoriek, conditie, zeer divers en je bent lekker buiten. Een enthousiast groepje ouders heeft samen met SISU alle 6 t/m 10 jarigen via de basisscholen een flyer overhandigd. Hierdoor kwamen vier zaterdagen lang ruim vijftig kinderen naar de atletiekbaan.

Voor het laagdrempelig bedrag van € 5,- kregen ze elke zaterdag les in sprinten (40mtr), verspringen, balgooien en 400mtr. Door het heerlijk warme weer waren ranja, komkommers en veel water een  noodzakelijk kwaad geworden. Afgelopen zaterdag was er een afsluitende dag waar alle getrainde onderdelen in een wedstrijdjasje met officiële meting en juryleden werd afgerond. De in groten getale aanwezige ouders, opa’s en oma’s en andere supporters waren getuige van een fantastische middag waar beweging, gezondheid, sport, enthousiasme en gezelligheid centraal stond.

Na afloop van de wedstrijd en het nuttigen van ranja werd elke deelnemer naar voren geroepen. Persoonlijk en op het podium ontving elke deelnemer een diploma met daarop de behaalde resultaten en een medaille. Vervolgens nog gezamenlijk op de foto en zo kwam er een einde aan een fantastisch initiatief. Direct na de ceremonie protocollaire gaf een aantal kinderen aan lid van SISU te willen worden om zo atletiek te kunnen blijven beoefenen.

 

X