van Pupil naar Junior

By on juli 6, 2014

Voor de club betekent dat: van jeugd naar jong volwassene. Rond je 11e ga je binnen de atletiekwereld naar de junioren en dat is naast de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs een grote stap. Daarna komt de leeftijd van bijbaantjes en de pubertijd komt ook nog eens om de hoek kijken. Veel verleidingen om de sport in het algemeen te verlaten.

De junioren C &D zijn nu aan de jeugd toegevoegd. De A2 pupillen zullen vanaf heden voorbereid worden d.m.v. overgangstrainingen. Daarnaast zullen er frequent onderdelen van de junioren, zoals  discus, speer en horden, worden opgenomen in het jaarplan voor de A2 pupillen.

 

Afgelopen dinsdag was de eerste overgangstraining. De pupillen hebben kennisgemaakt met trainer Karim en Marloes. Karim had een aantrekkelijke training voor ze opgezet. Tijdens de warming-up bleek al dat er een proactieve houding verwacht werd. Welke warming-up oefeningen ken je? Waar helpen deze oefeningen voor? Wat is het doel? De pupillen waren zelf aan zet. De snelheid tijdens de spelelementen zorgde ervoor dat de kinderen zich goed in het zweet moesten werken. Bij elk spelelement werd de nut en de noodzaak aangehaald. De pupillen waren erg enthousiast en hebben genoten van deze eerste overgangstraining. Na de zomervakantie volgen er nog twee trainingen en dan zijn ze klaargestoomd voor de daadwerkelijke overgang naar de junioren.

 

X