Covid-19 update

By on mei 1, 2020

Beste Sisu lid, ouders en verzorgers,

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat premier Rutte de Nederlandse sportclubs groen licht heeft gegeven om in beperkte mate en onder belangrijke voorwaarden de trainingen weer te hervatten.

Aanvankelijk is dit alleen voor de pupillen en de junioren (t/m 18 jaar) en rond 20 mei zal Nederland opnieuw geïnformeerd worden of ook de andere leeftijd categorieën weer mogen beginnen.

Mooi nieuws dus, maar omdat wij als Sisu strikt volgens de richtlijnen willen handelen krijg je nu vast deze informatiemail zodat iedereen goed voorbereid is en de hele opstart zo soepel mogelijk zal verlopen.

Zoals het er nu naar uit ziet willen we met ingang van zaterdag 9 mei de trainingen weer gaan hervatten, zij het met licht aangepaste tijden.

Nogmaals, dit is onze streefdatum, iedereen wordt zo spoedig mogelijk geïnformeerd als een en andere definitief is. Dit geldt ook voor de trainingsdagen en tijden dat er gesport kan worden.

Ook zullen wij als Sisu bestuur spoedig de protocollen van de overheid en de sportbond met iedereen communiceren.

Maar daarop vooruitlopend willen wij iedereen met onderstaande punten vast attent maken op een paar erg belangrijke zaken waarin we om jullie uitdrukkelijke medewerking vragen:

Heel belangrijk is dat alle atleten die komen sporten 2 uur voor aanvang van de training zijn ingeschreven. Wij zijn bezig met een aanmeldsysteem waar je spoedig over wordt geïnformeerd.

Dus meld je zoon, dochter of jezelf op tijd aan!

Op onze accommodatie zullen de kleedkamers en de kantine gesloten zijn! Dat betekent dat alle atleten in hun sportkleding moeten komen en dat er niet gedoucht kan worden.

Zorg ervoor dat bijvoorbeeld een extra jas o.i.d. in een plastic tas wordt mee gegeven aangezien er niets binnen (of in kluisjes) gelegd kan worden.

Om die reden dus ook geen waardevolle spullen meegeven / nemen zoals bijvoorbeeld mobiele telefoons.

Dan kinderen die door hun ouders worden gebracht:

•      Kom je met de auto, we gaan werken volgens het “kiss and ride” principe. Dat wil zeggen dat je je zoon/dochter afzet op de aangegeven plek op ons terrein, je blijft zelf in de auto zitten en volgt

de aangegeven route om weer het terrein af te komen. De trainers zullen de kinderen opvangen en inschrijven. Ouders/verzorgers mogen helaas niet aan de baan gaan staan om te kijken.

•      Breng je je zoon/dochter met de fiets, neemt svp zelf de fietssleutel van de fiets van je kind mee zodat er geen spullen langs de baan slingeren.

Tijdens de trainingstijden zal er ten minste 1 bestuurslid aanwezig zijn die er zorg voor draagt dat alle hygiënemaatregelen worden nageleefd en zal tevens aanspreekpunt zijn voor zowel ouders, trainers als atleten.

Vanzelfsprekend zullen deze bestuursleden worden bijgestaan door nog 1 of 2 vrijwilligers die er voor zorgen dat je kind veilig en verantwoord kan sporten.

Het spreekt voor zich dat Sisu er voor zorgt dat toilet, materiaal en alles op en langs de baan schoon wordt gehouden.

Mondkapjes, handschoenen en dergelijke zijn voorhanden en zullen worden gedragen als de situatie hier om vraagt.

Net als ieder van jullie  doen wij er als Sisu dus alles aan om onze atleten zo goed en zo verantwoord mogelijk te laten trainen, maar uiteraard is Sisu niet verantwoordelijk voor een eventuele besmetting.

Zoals vermeld zal iedereen spoedig worden geïnformeerd als alles definitief is. Maar als je nu al met vragen zit of als er behoefte is aan een stukje maatwerk neem dan contact op met voorzitter@sisu.nl

Wij vertrouwen op ieders begrip en medewerking zodat we er met elkaar voor kunnen zorgen dat we weer verantwoord de baan op kunnen om te sporten.

Namens alle bestuursleden, trainers en vrijwilligers: Wij hebben er weer zin in !

Met sportieve groet,

Remco Platenburg

Voorzitter

Almelose Atletiek Vereniging Sisu

Kolthofsingel 44

7602 EM Almelo

Tel: 0651-389309

X