Dringend gezocht : nieuwe juryleden!

By on februari 28, 2017

Veel (jeugd)leden van Sisu nemen jaarlijks met veel plezier deel aan atletiekwedstrijden georganiseerd door Sisu of door andere atletiekverenigingen.

Zonder de inzet van juryleden zijn er echter geen wedstrijden mogelijk. Naast de inzet van aanwezig publiek als “hulpjury” zijn er altijd veel officiële juryleden nodig die hun (reglementen)kennis hebben opgedaan tijdens een van de jurycursussen. De basisjurycursus Algemeen staat daarbinnen centraal.

Het aantal officiële juryleden van Sisu loopt helaas al een aantal jaren gestaag terug waardoor het nauwelijks nog mogelijk is om onze wedstrijden georganiseerd te krijgen. Vooral in 2015 en 2016 is het aantal fors teruggelopen. Vrijwel al deze juryleden zijn ooit als betrokken ouders na een cursus met jureren gestart maar eens stoppen zij als ook de kinderen zijn vertrokken bij de vereniging. Van nieuwe instroom is de afgelopen jaren nauwelijks sprake.

Sisu is op zoek naar leden en (groot)ouders van jeugdleden die komende weken dicht bij huis een basisjurycursus Algemeen willen volgen en het leuk vinden om vervolgens jaarlijks bij een aantal wedstrijden te jureren. Omdat de meeste wedstrijden die Sisu organiseert gericht zijn op pupillen en junioren zijn wij vooral op zoek naar ouders en grootouders. Als jurylid jureer je jaarlijks in de periode april-oktober bij een aantal wedstrijden en bepaalt je zelf hoeveel en wanneer. Hoe meer juryleden er zijn, hoe beter het aantal wedstrijden per jurylid kan worden beperkt.

Behalve jouw tijd zijn er geen verdere kosten aan verbonden : de jaarlijkse bijdrage aan de Atletiek unie wordt door Sisu gedragen. Het jureren zelf levert veel voldoening op en vaak zijn de prestaties van de eigen kinderen van dichtbij te volgen.

Korte toelichting op de cursus :

60. Jurylid Algemeen De cursusstof omvat de taken van een jurylid, de onderdelen lopen, springen en werpen, de praktijk en de organisatie van de Atletiekunie De cursus bestaat uit 12 modules van één uur in de vorm van een aantal bijeenkomsten met een afsluitende toets. De opleider bepaalt aan de hand van indrukken en aanwezigheid of de cursist geschikt is om zelfstandig aan de slag te gaan.

Hebt U interesse ? Neem dan op korte termijn contact met mij op (0618783009).

Op zeer korte termijn doet zich al de mogelijkheid voor om dicht bij huis deze cursus te volgen.

Op de zaterdagen 04.03 en 18.03 (+ een avond examen) organiseert Kronos een jurycursus algemeen. Deze cursus zal Hans ten Nijenhuis geven en vindt in twee sessies van 5 uur (10:00-15:00) op de UT plaats.

Interesse ?? Neem zo spoedig mogelijk contact op met Hans Rijper(0618783009).

 

Hans Rijper

Jury coördinator van Sisu

X