Intensieve samenwerking Therapiecentrum Almelo-Noord en SISU

By on april 2, 2015

SISU gaat intensief samenwerken met Therapiecentrum Almelo-Noord. De praktijk voor fysiotherapie, oefentherapie, logopedie, podotherapie en diëtetiek zal SISU sponsoren maar biedt ook voor alle leden ook extra service.

Vanaf 1 april 2015 biedt Therapiecentrum Almelo-Noord voor SISU-leden gratis klachtenspreekuur aan. Als u last heeft van klachten die u belemmeren of beperken kunnen de therapeuten van de fysiotherapiepraktijk aan de Vissedijk 1 te Almelo, onderzoeken wat het probleem en de oorzaak van de klachten is.

Het klachtenspreekuur kan bezocht worden na telefonische afspraak(T: 0546-865 215). Meld bij dit telefonische contact dat het gaat om een klachtenspreekuur voor SISU en ongeacht uw verzekering zal dit consult u persoonlijk niets kosten. Tijdens dit spreekuur zal de eerste screening en diagnostiek plaatsvinden. Na dit uitvoerige onderzoek volgt een uitleg van de klacht, de waarschijnlijke oorzaak en een advies over de mogelijkheden om te sporten en de restricties daarbij. Indien het geëigend en gewenst is, kan altijd nog een vervolgafspraak gemaakt worden voor behandeling.

De fysiotherapeuten van Therapiecentrum Almelo-Noord helpen bij blessures of bij overbelasting. Zij begrijpen wat er tijdens sporten gebeurt en snappen daarom hoe een blessure ontstaat. De adviezen en behandeling wordt afgestemd op de soort en ernst van de klachten en uiteraard naar de belastingvormen van uw sport. Er wordt gekeken naar de motoriek en de therapeut analyseert de ontstaanswijze en oorzaak. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de analyse betrokken.

Meestal kunnen klachten verholpen door worden door de juiste adviezen in combinatie met oefeningen voor thuis en/of bij het sporten. Indien fysiotherapie nodig zou zijn kan de therapeut kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. taping, mobiliserende technieken en coördinatieoefeningen.

naamloos

Voor welke klachten en vragen is het klachtenspreekuur geschikt?

  • uiteraard sportblessures, zoals runners- of jumpersknee, knieklachten, hielspoor, fasciitis plantaris, achillespees-problemen, overbelasting schouder of elleboog etc etc.
  • andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten of last heeft bij sporten
  • blessurepreventie advies
  • advies in uw keuze voor een bepaalde sport, beste aanpak, materiaal, kleding en schoeisel

Ook heeft Therapiecentrum Almelo-Noord extra disciplines die helpen klachten te voorkomen en te genezen:

  • Podotherapie:                                    voetproblematiek, zooltjes, knieklachten
  • Oefentherapie Cesar:                         houdingsklachten bij beweging en sport
  • Diëtiste/bewegingswetenschapper:   advies/begeleiding met betrekking tot voeding en sport
X