SISU in strijd tegen de processierups

By on maart 5, 2018

Dagbesteding Almelo locatie Knooppunt maakt nestkastjes voor Atletiek vereniging SISU:

 

Het afgelopen jaar heeft SISU op het sportcomplex hinder ondervonden door de processierups. Er is vastgesteld dat koolmezen ook eikenprocesrupsen met brandharen eten, en niet alleen de jonge rupsen die nog geen brandharen hebben. Dit was een extra reden voor SISU om nestkasten te gaan plaatsen op het sportcomplex aan de Kolthofsingel voor vogels zoals de koolmees. SISU hoopt hiermee een structurele oplossing te hebben in de strijd tegen de processierups op een natuurvriendelijke manier.

 

SISU heeft de Dagbesteding Almelo locatie ‘Knooppunt’ benaderd voor het maken van de nestkastjes. Bij Dagbesteding Almelo komen mensen met hersenletsel, bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, ongeluk of hersentumor. De gevolgen van hersenletsel zijn voor iedereen anders. Bij Dagbesteding Almelo doen ze activiteiten die passen bij ieder zijn eigen mogelijkheden, talenten en ambities. In de dagbesteding werken ze aan hun eigen doelen. Dat kan individueel, maar ook samen met andere deelnemers.  Dagbesteding Almelo locatie Knooppunt maakt onderdeel uit van InteraktContour. 

 

Dagbesteding  Almelo heeft een eigen houtbewerkingsafdeling als dagbesteding en revalidatie. Na overleg tussen Matthijs Mastwijk begeleider van de Dagbesteding Almelo locatie ‘Knooppunt’ en voorzitter Daan Hardon van SISU is er gekozen om 60 nestkastjes te laten maken voor SISU. De nestkastjes zijn gemaakt van gerecycled materiaal.

 

Tijdens ons bezoek aan de Dagbesteding Almelo hebben we tal van andere mooie producten gezien, wellicht kan SISU in de toekomst nogmaals een beroep doen op de mensen van de Dagbesteding Almelo .

 

X