Jeugd

De jeugd is ingedeeld in verschillende categorieën: minipupillen, pupillen en junioren. De leeftijden die horen bij de verschillende categorieën kun je vinden bij leeftijdsindeling. De minimum leeftijd is 6 jaar.

In de jonge jeugdgroepen worden de kinderen middels spelvormen bekend gemaakt met de verschillende onderdelen van de atletiek. Bij de oudere pupillengroepen worden de onderdelen meer specifiek en in wedstrijdvorm getraind waarbij lol en plezier nog steeds voorop staan.

Voor alle jeugd zijn er, naast de nodige meerkampen en de clubkampioenschappen, jaarlijks vier medaillewedstrijden.

Bij de junioren wordt de technische uitvoering van de onderdelen steeds zwaarder aangezet in de trainingen en wordt men gestimuleerd deel te nemen aan wedstrijden en aan de competitie. Anders dan bij de andere wedstrijden, doe je bij de competitie mee als team.

 

Tijdens de trainingen worden tot en met de junioren C alle onderdelen door iedereen getraind. Specialisatie volgt bij de oudere junioren categorieën (A en B).

Pupillen en junioren trainen twee keer per week, de minipupillen trainen een keer per week, zie trainingstijden.

Maar er is meer…naast de trainingen en wedstrijden organiseren we jaarlijks de zomerfuntraining voor pupillen, pupillenkamp, juniorenuitje, ontbijttraining met ouders, clinics, bezoek van Sinterklaas, etc.

Wil je een keer proeven aan atletiek? Je mag 4 keer kosteloos meetrainen. Voor de pupillen is het mogelijk elke eerste zaterdag van de maand in te stromen met trainen van 10.00 tot 11.15 uur. Ook ouders/verzorgers zijn dan van harte welkom. Wel vragen we je om je van te voren aan te melden bij onze jeugdcoördinator (pupco@sisu.nl).

Ook voor overige vragen kun je bij de jeugdcoördinator terecht.

X