Geslaagde Open Gelders/ Overijselse kampioenschappen

By on mei 18, 2014

Afgelopen vrijdag waren op en rond de baan van SISU al diverse vrijwilligers druk in de weer om alles voor te bereiden voor de wedstrijd van zaterdag. Het ophangen van de netten voor het discuswerpen, en het aanleggen van de kabels voor de elektronische waarnemingen kostte de nodige energie. Uiteindelijk was vrijdagavond alles rond de baan in orde en was alles gereed voor de wedstrijd van zaterdag.

De weersverwachtingen voor de zaterdag zagen er goed uit. Toch kwam het zonnetje er ‘s morgens wat moeizaam door. Maar al met al werd het zowel voor sporter als toeschouwer uitstekend sportweer.

De atleten kwamen uit diverse windstreken zoals: Groningen, Haaksbergen , Nijverdal, Hengelo, Nijmegen, Flevoland, Deventer en nog vele andere plaatsen.

Het programma bood diverse disciplines zoals de looponderdelen: 80 m, 600m, 1000m, 1500m en horden. Daarna waren er de technische onderdelen: verspringen, hoogspringen, polshoogte, kogel, discus en speerwerpen. Al met al een zeer gevarieerd programma.

De atleten gingen tot het uiterste en dat resulteerde in goede uitslagen:

  • De 4x80m is gewonnen door AV’34 en als 2e eindigde Nijmegen Atletiek.
  • De 80 meter bij de jongens is gewonnen door Julian Jansen van AV NOP in een tijd van 12,74 sec. Julian Jansen was eveneens de beste bij het hoogspringen met 1,57 m. Daan Schade van AV Flevo Delta was zowel bij het discus, kogel als bij de speer, de beste.
  • Bij de meisjes junioren was Olivia Greven van AV Hanzesport de beste met een tijd van 8,76 sec.

Kijk hier voor alle uitslagen

Ook AAV SISU was vertegenwoordigd met een aantal atleten.

  • Lauraine Kolmschot is met een mooie tijd van 9,09 geëindigd op een 6e plaats bij de meisjes junioren D op de 60 meter. Kayleigh Hammink eindigde hierbij op een 14e plek met een tijd van 9,45.
  • Bij de 60 meter horden heeft Lise Holtkamp een goede tijd gelopen van 14,05 sec. Helaas was dit net niet genoeg voor een finale plaats.
  • Bij het verspringen was Diede van der Meer van van AV Flevo Delta met 4,62 m de beste. Lauraine Kolmschot is hierbij op een 12e plek geëindigd met een mooie sprong van 3,95 m.
  • Kayleigh Hammink deed bij de technische nummers mee bij zowel het speer- als bij het kogelstoten. Bij het speerwerpen eindige zij op een mooie 6e plek met een afstand van maar liefst van 20,66 m. en bij het kogelstoten behaalde zij een afstand van 7,79m.
  • Bij de 100 meter jongens deden Bauke Rijper en Stijn Dierink mee. Zij zaten in een sterk deelnemers veld en eindigden hierbij respectievelijk op de 12e en 14e plaats.
  • Bauke en Stijn deden eveneens mee op de 800m en plaatsen zich hierbij op een 7e en 10 plek met een tijd van 2.27.99 en 2.33.38.

 

Al met al kunnen we terug kijken op een geslaagde dag met mooie en spannende wedstrijden waarbij uitstekende prestaties door onze eigen atleten van SISU werden behaald.

Speciale dank gaat uit naar al onze vrijwilligers die er wederom voor hebben gezorgd dat we kunnen terugkijken op deze perfect georganiseerde atletiek dag . Eveneens onze dank aan allen die hebben gezorgd dat de catering (koffie, broodjes, ijs) op deze dag goed geregeld was.

 

 

X