Athletics Champs

By on juli 3, 2016

Op 2 juli 2016 hebben 11 pupillen van SISU meegedaan aan de eerste Athletics Champs in Twente. AC Tion had zich sterk gemaakt voor de komst van deze vernieuwende wedstrijdvorm naar het oosten van het land en trad derhalve op als gastheer.
De nieuwe opzet van deze pupillenwedstrijden gaat uit van een hogere intensiteit in een veel korter tijdsbestek: veel meer atletiek in maximaal drie uur. Daarbij worden nieuwe en uitdagende wedstrijdvormen geïntroduceerd en nieuwe materialen gebruikt. Bovendien worden de wedstrijden in teamverband uitgevoerd en dat verhoogt de spanning en het gezamenlijke plezier. Ouders die voorheen lange tijd langs de kant van de baan stonden te wachten, krijgen een actieve rol in de begeleiding en de jurering bij deze nieuwe wedstrijdvorm.
Na afloop bleek dat deze nieuwe aanpak op groot enthousiasme van zowel de kinderen, ouders als organisatie kon rekenen. Een zeer geslaagde ochtend met ook prima prestaties van onze SISU-pupillen. De A-pupillen eindigende in een combinatieteam met Rijssen op de vijfde plaats en de BC-pupillen misten net het podium door als vierde te eindigen, Uitslagen zijn na te kijken op atletiek.nu.
Een ‘filmverslag’ is – met dank aan AC Tion – hier te vinden:

X