De 45e editie van de afgelaste SISU oudejaarscross maakt doorstart op 13 maart als SISU Voorjaarscross!!

In december 2021 kon de 45e editie van de SISU Bosma advies/Kievit Sport oudejaarscross helaas vanwege de aangescherpte corona maatregelen niet doorgaan. Gelukkig kunnen we nu wel definitief groen licht geven, en gaat de wedstrijd alsnog door op 13 maart als voorjaarscross!  

De SISU Voorjaarscross is onderdeel van de Twentse Cross Competitie. Het hardloophart van de organiserende atletiekverenigingen klopt vol passie. Dus wat doe je als er door de lockdowns meerdere runs moeten worden gecanceld: ze weer oppakken en opnieuw inplannen om alsnog de competitie te vervolgen. Uiteraard met een “wintercross en oudejaarsloop” in het palet moesten we hier voor deze bijzondere editie van de  Twentse Cross Competitie creatief zijn in de naamgeving.

De volgende lopen worden georganiseerd:

  • 13-2 Dinkelloop te Losser
  • 27-2 Hulsbeekcross te Oldenzaal 
  • 13-3 SISU-voorjaarscross te Almelo
  • 20-3 Lentecross te Eibergen

Start en finish van de SISU Voorjaarscross zal zijn in het Nijreesbos. Het parcours is onverhard op een voor de lopers technisch uitdagend parcours.

Inschrijven kan via https://inschrijven.nl/form/2022031320423-nl of via de onderstaande knop.

Men kan zich voor de volgende afstanden inschrijven: 10km, 5 km, en de jeugd: 1km, 1,5km en 2,5 km.

De SISU Bosma Advies/ Kievit Sport Voorjaarscross wordt georganiseerd met inachtneming van de huidige corona maatregelen, deze maatregelen zien er als volgt uit:

  • Tijdens de Voorjaarscross zal er worden gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs. Dit zal gebeuren bij de ingang van het terrein bij de start/ finish en de toegang naar het inschrijvingsbureau.
  • Publiek is beperkt toegestaan op het terrein bij de start/finish (deelnemers onder de 18 jaar mogen 1 begeleider meenemen. De begeleider moet wel een coronatoegangsbewijs tonen).

Nieuwe start- en finishlocatie

Voorheen was de start- en finishlocatie onder aan de Nijreesberg schuin tegenover restaurant Liedenbaum.

Bij deze editie zal de Voorjaarscross starten en finishen in het Nijreesbos bij het gebouw van de ZDA (200 meter verder dan voorheen), Gelegen aan de oude Deldenseweg 2 te Almelo.