Regenachtige Almelo Allee maakt na 2 jaar een succesvolle nieuwe doorstart:

De Almelo Allee is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot sportief Almeloos evenement. Na twee corona jaren is er is nu een doorstart gemaakt en de zevende editie vond plaats op zondag 18 september. De zevende editie maakte een bestuurlijke doorstart. De organisatie is nu namelijk in handen van atletiekvereniging SISU in samenwerking met Step One, Sportbedrijf Almelo en The Running Academy.

Ruim 400 sportieve deelnemers waren zondag bij de ijsbaan tegenover het Sportpark aan de start van het hardloopevenement verschenen. Het was ondanks de vele regen een fantastische dag, natuurlijk op sportief gebied, velen hebben een nieuw PR gelopen. Maar ook een speciale dank aan alle vrijwilligers (ruim 40), EHBO, verkeersregelaars, fotograaf en omroeper voor hun inzet en vele anderen die zomaar even spontaan de handen uit de mouwen hebben gestoken. TOP!

Ook een speciale dank aan de diverse sponsoren en instanties, mede door hun bijdrage en ondersteuning hebben we dit evenement tot een succes kunnen maken.

We kunnen vol trots en voldoening terug kijken naar een prachtig evenement waar SISU dit jaar voor het eerst mede-organisator van was. De nieuwe organisatie richt zich meer op de Almelo Allee als hardloop evenement voor iedereen. Huize Almelo stelde de Gravenallee open voor de hardlopers. De 5 km, 10 km en de kidsrun van ruim 1 km stonden op het programma. Met de nieuwe 2-kilometerloop wil de organisatie de beginnende loper stimuleren om mee te doen aan wedstrijden. De twee kilometer werd dit jaar voor eerst gelopen, dit verliep prima. Er waren opvallend veel deelnemers bij de kidsrun. Ze werden dan ook opgesplitst in een jongens- en een meisjeswedstrijd. Vanzelfsprekend gaan we hier in 2023 een vervolg aan geven.

De uitslagen en foto’s vind je via onderstaande button! De foto’s zijn gemaakt door Hans van Cronenberg (fotojucro.nl)

Onze speciale dank gaat ook uit naar alle sponsoren die dit evenement mede mogelijk hebben gemaakt;