SISU naar indoorwedstrijd in Dortmund

Zaterdag 7 januari 2023,

Om 07:30 uur verzamelden 6 atleten en hun chauffeur/begeleider/coach/trainer J zich al vroeg bij het clubgebouw van SISU. Een lange en hopelijk mooie sportdag ging beginnen.

Voor deze indoorwedstrijd moesten we helemaal naar Dortmund, Duitsland waar een mooie indoor 6-baans rondbaan ligt en maar liefst 700 atleten uit veel verschillende landen deelnamen. O.a. uit Duitsland, Nederland, België, Oekraïne, Kazachstan en Congo. Een mooie internationale ervaring voor onze atleten.

Vanuit de vereniging werd voor deze reis een 9-persoonsbusje beschikbaar gesteld zodat we samen in één auto konden reizen. Een super gezellige reis dus!

Na een rit van bijna 2 uur werd er goedkeurend naar de hal en atletiekbaan gekeken. Aan de accommodatie kon het in ieder geval niet liggen. De hele dag was het genieten van atletiek op een hoog niveau. Ook voor onze deelnemende atleten was het een mooie dag. Er werden goede resultaten bereikt bij de categorieën dames U18 waar Kira en Nora mee mochten doen, dames U20 met Pien Folbert en de mannen senioren waar Bauke Rijper en Stijn Dierink deelnamen. Meerdere persoonlijke records (PR) werden verbroken. 

Stijn liep 60 mtr in 7.72 sec (PR) en de 400 mtr in 53,95 sec. Bauke Rijper, 200 mtr in 25,62 sec, en zijn 400 mtr  in 55,71 sec. (PR). Pien Folbert, 60 mtr in 9.08 sec (PR) en bij het verspringen sprong ze 4,23 mtr (PR). Nora Visscher, 60 mtr in 8,80 sec (PR) ook zij sprong 4,23 mtr bij het verspringen. Kira Dirckink bereikte bij het hoogspringen 1,45 mtr. Een evenaring van haar PR. Bijna haalde ze ook nog de 1,50 meter maar die hoogte laat nog even op zich wachten.

Op de terugweg nog even met z’n allen gezellig een hapje gegeten en na een lange maar voldane dag genieten we nog lekker na en denken alweer aan een volgende wedstrijd.