Topprestaties tijdens de 2e competitiewedstrijd op 2 juni 2024

Met een grote groep nam SISU deel aan de 2e competitiewedstrijd baanatletiek voor senioren in Gendringen. Omdat er te weinig senioren atleten zijn deden er ook weer een aantal toppers van de junioren mee en dat hebben we geweten!!
Naast een super gezellige dag werden er ook weer een aantal prestaties van formaat neergezet.
Maar liefst 15 persoonlijke records werden verbroken, 1 evenaring van een pr maar ook 4 beste seizoenprestaties. Wat een topdag was het weer voor beide teams.
Een speciale vermelding waard is het clubrecord dat Nora Visscher bij het Hinkstapspringen verbrak.  Met haar sprong van 10.24 meter ging ze ver voorbij het “oude” clubrecord uit 1985!
Ja, maar liefst 39 jaar heeft dit clubrecord standgehouden. Daar wordt dan ook hard voor getraind.

Een aantal andere bijzondere noemenswaardige prestaties zijn bijvoorbeeld de eerste 200 meter van Lucas van Mook. Nog niet zo lang lid maar een eerste lange sprint en dan eindigen met een tijd van 24.14 seconden is erg goed. Quinten van den Berg liep voor het eerst een 400 meter horden en loopt zomaar even een 1.01.55. Voor Jelmer Loohuis verliep zijn 200 mtr niet zoals gehoopt. Om toch op de laatste meters nog een concurrent in te halen gaf hij alles maar kwam helaas hard ten val. Met een lijf vol schaafwonden toch nog een tijd onder de 30 seconden lopen getuigt wel van een super sterke instelling! Beterschap Jelmer. Bij het polsstokhoogspringen bereikte Floris Molenkamp een mooie 2.40 meter. Zijn zus, Lotte verpulverde haar eigen kogelstootrecord van 9.33 meter naar een hele mooie 9.62 meter. Voor Pien Folbert en Anne-Marie Lubberman werkt hun trainingskamp in Nice vorige maand goed door. Beiden liepen hele mooie records op de sprintonderdelen. Van 29.33 naar 28.93 op de 200 meter met bijna 2 m/s tegenwind is echt goed en Anne-Marie liep op haar 400 meter even 2 seconden van haar record af.

Helaas werd de 4×100 mtr estafette bij de vrouwen met een lichte teleurstelling afgerond. Na weken van training op supersnelle wissels verliepen die in de wedstrijd ook bijzonder soepel en snel. Toch werd het stokje onderweg verloren maar gelukkig werd deze situatie zo goed opgelost dat er geen diskwalificatie volgde maar werden we toch nog 3e in een mooie tijd van 57 seconden.
Bij de mannen moesten we helaas op het laatste moment Max van Marle en Hidde Nijland vervangen vanwege blessures maar de reserves bleken ook in super vorm te zijn. Met wederom 4 snelle wissels werd een perfecte 46.20 sec over de 4x 100 meter gelopen.

Voor alle prestaties moet je echt eens kijken op:
https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/40493/89/

Ook wil ik Miriam Smits weer bedanken voor haar positieve inzet en altijd gezellige bijdrage als jurylid!!

Op 23 juni is alweer de laatste competitiewedstrijd, dan gaan we met z’n allen naar Drachten.

Sportieve groet,

Robin Roelink