Trainers

Informatie Technische trainers

Onze trainers zijn allemaal opgeleid door de Atletiekunie. Ze verzorgen elke week de trainingen op basis van een jaarplan met groepsspecifieke doelen. Door het jaarplan krijgen alle atletiek onderdelen voldoende aandacht en worden de atleten op effectieve wijze ondersteund in hun prestaties. Bij de pupillentrainingen worden de trainers ondersteund door assistent trainers. Deze groep bestaat uit junioren van SISU en stagiairs.

De trainers worden ondersteund door de trainerscoördinator, Richard Ekkelboom.  Hij zorgt ervoor dat de trainers op gebied van techniek en organisatie bij blijven door opleidingen en bijscholingen te organiseren. De  trainerscoördinator is ook het aanspreekpunt voor trainingstechnische zaken, heb je een vraag of opmerking? Hij is vaak op de baan te vinden of mail hem: trainco@sisu.nl

Pupillentrainers

Pupillen A
Leeg-Hoofd Marianne Scholte-Albers
o   Pupillen A (woensdag)

E-mail: –
Tel. Nr: –

Leeg-Hoofd Rens Dam
o   Pupillen A (zaterdag)

E-mail: –
Tel. Nr: –

Pupillen B
Leeg-Hoofd Marianne Scholte-Albers
o   Pupillen B (woensdag)

E-mail: –
Tel. Nr: –

Lotte Molenkamp
o   Pupillen B (zaterdag)

E-mail: lottemolenkamp@sisu.nl
Tel. Nr: 06-27112215

Pupillen C / mini
Leeg-Hoofd Marianne Scholte-Albers
o   Pupillen C / mini (woensdag)

E-mail: –
Tel. Nr: –

Lotte Molenkamp
o   Pupillen C / mini (zaterdag)

E-mail: lottemolenkamp@sisu.nl
Tel. Nr: 06-27112215

Pupillentrainers assistenten

Op zaterdag worden de trainers geassisteerd bij de training. De assistenten zijn:

  • Rens Dam (Pupillen A)
  • Jelmer Boonstra (Pupillen A)
  • Bauke Rijper (Pupillen A)
  • Emily Kroeze (Pupillen A)
  • Hidde Nijland (Pupillen A)
  • Jula Baër (Pupillen B, C / mini)
  • Quinten van den Berg (Pupillen C / mini)

Junioren-,  Seniorentrainers 

Leeg-HoofdTrainer: Karim Riadi

– Senioren technisch (donderdag)
– Junioren A/B/C/D (donderdag)
karimriadi@sisu.nl

gerrit

Trainer: Gerrit Jurjens

– Senioren technisch (dinsdag)
– Junioren A/B/C/D (dinsdag)
gerritjurjens@sisu.nl

Loop trainers

Leeg-HoofdMaandag groep 1:
Tijd: 19.30-20.45 uur

Trainer: Daan schouten

Daanschouten@sisu.nl

foppe

Maandag groep 2:
Tijd: 19.30-20.45 uur

Trainer: Foppe de Lange

foppedelange@sisu.nl

Hardlopen is een hele populaire sport geworden. Heel veel lopers trainen voor zichzelf.  Dat is prima, maar lid worden van atletiekvereniging Sisu heeft zo zijn voordelen.  Samen trainen is gezellig, motiveert en voorkomt hopelijk blessures.  Belangrijk is ook dat gediplomeerde trainers voor begeleiding zorgen. Het ontwikkelen van een goede en economische loopstijl vergt een combinatie van kracht, conditie, coördinatie, en lenigheid. Allemaal onderdelen die door specifieke oefeningen verbeterd kunnen worden. In de training van de maandaggroep 2 kun je vooruitgang boeken door deel te nemen aan heel gevarieerde trainingen. Deze groep bestaat uit lopers die graag lekker willen lopen maar kent ook lopers die zo nu en dan een wedstrijd van 10 km lopen.  Als beginner of beginner-plus zul je je waarschijnlijk heel snel thuis voelen in deze groep.

gerrit

Dinsdag/donderdag groep:
Tijd: 19.00-20.30 uur

Trainer: Gerrit Jurjens

gerritjurjens@sisu.nl

De training op de dinsdag is duidelijk gericht op het verbeteren van de looptechniek. Er wordt veel gewerkt met intervaltraining. De dinsdag vaak wat korte werken en donderdag wordt er meer aandacht besteedt aan het langere intervallen duurloop. De dinsdag- en donderdagavond zijn wat meer gericht op de gevorderde loper, die regelmatig langere duurlopen of wedstrijden loopt. Deze training is over het algemeen wat meer prestatiegericht. Gerrit is een erg enthousiaste trainer en het maakt hem niet uit of er 1 of 30 atleten zijn, hij zal er zijn.

gerrit

Woensdag groep 1:

Tijd: 19.30 – 20.45

Trainer: Gerrit Jurjens

gerritjurjens@sisu.nl

De training op de woensdag richt zich meer op de beginners + en gevorderde loper. Gezelligheid bij het onderlinge sporten staat wat meer centraal. Er wordt meer gebruik van spelvormen naast de loopscholing en intervaltraining. Deze groep kenmerkt zich vooral door het plezier in het lopen en is wat minder op de prestatie gericht, alhoewel er hier ook fanatiek getraind wordt. De groep is al langer tijd samen en Gerrit is onlangs gestart met deze groep.

Zaterdaggroep 1, woensdaggroep 2:
Tijd: 09.00-10.00 uur
Leeg-HoofdTrainer: Erik Endlich
erikendlich@sisu.nl

De looptrainingen van Erik op zaterdag zijn fantasierijk, prikkelend, met gebruik van veel materiaal zoals pionnen en hindernissen, wat leidt tot betere coördinatie en souplesse. Het loopplezier staat voorop – voor zowel de niet ervaren atleet als de diehard langeafstandloper. Humor wordt niet geschuwd, efficiënt lopen gestimuleerd en vanwege de tijdseenheden zijn snelle en minder snelle atleten steeds op hetzelfde moment klaar. In de even week op de baan, op een oneven week komt Eriks groep bijeen in het Nijreesbos tegenover Liedenbaum voor een onvervalste bostraining! Heerlijk, ongeacht welk seizoen.  Het plezier dat van de zaterdagtraining afstraalt vind je ook terug in de beregezellige kantinebijeenkomst daarna. Geen must, wel een aanbeveling. Hoe het ook zij: het moet wel raar “lopen” als u als loper niet enthousiast wordt van Eriks training…

Zaterdaggroep 2:
Tijd: 10.00-11.00 uur

Leeg-HoofdTrainer: Tjerk Tuinstra
tjerktuinstra@sisu.nl

De ouders/beginnersloopgroep op de zaterdagochtend is een bijzondere groep. De training is precies gelijk met de training van de pupillen, zo kunnen ouders van pupillen hun kinderen begeleiden en tegelijk kennismaken met de loopsport. In de groep is ruimte voor iedereen die zich ontspannen wil inspannen. Deelnemers kunnen zich het snot-voor-ogen trainen, maar ook relaxt meelopen. Er is voor elk wat wils. Voor wie pas begint (moet ik die hele baan rondrennen?), maar ook voor gevorderden zijn er trainingsschema’s beschikbaar en tijdens de training komt ook de theorie van het hardlopen aan de orde. Na afloop drinken we met wie dat wil nog even wat in de kantine en bespreken we hardloopnieuwtjes.

Je hoeft trouwens geen kinderen bij de pupillen te hebben, zeker de helft van de groep bestaat uit lopers met oudere kinderen, met kleinkinderen of zonder kinderen. Je hoeft ook geen beginner te zijn. Er zijn ook lopers die begonnen zijn en zijn blijven lopen. Kortom, een gezellig en sportief begin van het weekend voor iedereen. Instromen kan elke zaterdag. Je hoeft dus niet te wachten op een actie of iets dergelijks. Vier keer gratis proberen en dan pas beslis je of je lid wilt worden.

X