Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon:
Gezocht

 

Bij Sisu willen we graag dat iedereen kan sporten in een veilige en positieve omgeving. Je kunt echter in een situatie komen die niet prettig is. Je hebt dan bijvoorbeeld te maken met ongewenst gedrag of ongewenst taalgebruik. Je kunt hierbij denken aan pesten, discrimineren, seksuele intimidatie of agressie. Als dat het geval is kun je je wenden tot de vertrouwenscontactpersoon (VCP-er).

Als VCP-er ben ik het eerste aanspreekpunt bij meldingen van ongewenst gedrag. Ik bied een luisterend oor. Samen zoeken we dan naar oplossingen. Ik geef ondersteuning, advies en informatie. Soms is dat genoeg om zelf verder te kunnen. Als dit niet het geval is verwijs ik je door naar iemand binnen de vereniging of naar hulpverlenende instanties.

Elk incident bespreek ik geanonimiseerd met iemand van het bestuur, omdat het bestuur verantwoordelijk is voor een veilige vereniging.

Wil je hulp? Stuur me dan een mail en ik zal zo snel mogelijk contact met je opnemen. Samen gaan we dan op zoek naar een goede oplossing.

Omdat we momenteel geen vertrouwenscontact persoon hebben. Kan je je wenden tot iemand van het bestuur.

Mocht je graag iemand spreken die los staat van de club kan je altijd terecht bij Frank Koomen van de atletiekunie.

X